KPN Cup 16 finale, Amsterdam

De finalewedstrijd op de Jaap Edenbaan in Amsterdam leek een relatief rustige wedstrijd te worden. De eerste kilometers waren er veel kleine ontsnappingspogingen met zo nu en dan een rijder van ITBB/Tjas maar deze werden snel ingerekend door het peloton.

 

Erik moest helaas al vroeg uit de wedstrijd stappen vanwege materiaalpech, het ijs op de open ijsbaan was helaas niet optimaal waardoor het ijzer van Erik bot is geraakt en hij de wedstrijd moest staken.

 

Na alle kleine ontsnappingspogingen kregen 2 rijders het uiteindelijk voor elkaar weg te blijven en een ronde voorsprong te pakken. Gevolgd door nog een groepje van 3 rijders die met veel moeite ook de ronden voorsprong wisten te bemachtigen. Het peloton heeft heel wat ronden op een groot lint gereden door de hoge snelheden om de groep niet tot de ronde voorsprong te laten komen maar tevergeefs.

 

Vlak voor de finale kwam Floran ten val, bij terugkomst in het peloton heeft Michael hem voorin het peloton afgezet zodat hij nog een goede uitslag kon rijden.

 

Helaas had Michael ook materiaal pech met een gebroken veer en een losse bout waardoor het ijzer niet goed vast onder de schoen zat, hierdoor heeft hij de finale niet kunnen rijden. Hij heeft de wedstrijd wel uitgereden en is uiteindelijk op een 48e plek gestrand.

 

Guido heeft een stabiele koers gereden en heeft zich goed weten te positioneren voor de eindsprint, uiteindelijk is hij geƫindigd op een mooie 35e plek.

 

Floran heeft zich na een goede finale naar de 14e plek weten te rijden, hierdoor heeft hij zich nipt bij de eerste 50 in het ranking klassement gereden en is hij zeker van een startbewijs voor het volgende seizoen!